SINIF :  5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıflar

SINAV BAŞVURU TARİHİ: 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024

SINAV GİRİŞ YERİ İLANI: Sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

SINAV TARİHİ: 21 Nisan 2024 Saat: 10.00

SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI: 17 Mayıs 2024

Şbt

Erzurum Çarşı Pazar Projesi Benim Şehrim Bölümü  kapsamında 6-C Sınıfı öğrencileri Türkçe Öğretmenleri E.Behiye Polat Kütük rehberliğinde bu ayın gezilecek  mekanlarından olan Karskapı Şehitliği'ndeydiler.Değerler eğitiminin vatan, bayrak, Mehmetçik, şehadet gibi kavramlarıyla da ilişkilendirilen  etkinlikle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "Sevdamız Vatandır Bizim" diyen çocuklar, şehit abilerinin kabirlerini bayraklarla donatıp Fatihalar okudular, dualar ettiler. Bu toprakları vatan yapan, bayrağımızın gökyüzünde dalgalanmasını sağlayan bu toprakların tapu sahibi  Mübarek Şehitlerimizin -en sevgililerin- huzurunda onların uğruna şehit düştükleri değerleri son nefeslerine kadar koruyacaklarına söz verdiler.

Şbt

Ardahan'da yapılan okullar arası yıldız kız-erkek basketbol grup birinciliği yarışmalarında okulumuz kız ve erkek basketbol takımlarımız grup 1. olmuştur. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında 1. dönem sonu şube bazında okul birincilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

Okulumuzda yürütülen Erzurum Çarşı Pazar Projesi  "Şehrin Yüzleri /Şehrimi Tanıyorum" bölümü kapsamında 6C Sınıfında Tarihçi, Türk Atlı Spor Oyunları Uzmanı Dr.Uğur Karcıoğlu'nu konuk ettik. Çocuklarımıza getirdiği görüntüler eşliğinde cirit oyunu hakkında detaylı bilgi veren Karcıoğlu bu sporların tamamının atalarımız tarafından Orta Asya'dan Anadolu'ya taşındığını ifade etti. Cirit oyununun tarihçesinden kültürümüzdeki yerine ve kurallarına kadar her şeyin anlatıldığı bu  paha biçilemeyecek güzellikteki ders için Sn.Karcıoğlu'na teşekkür ediyoruz.

Ock

Öğrencilerimiz Erzurum Çarşı Pazar Projesi Benim Şehrim bölümü kapsamında Dashane Saklı Konak ve Erzurum Evleri'ni ziyaret ettiler.Tırhış, guşgana,değirmen taşı gibi kelimeleri yerinde görüp öğrendiler.Çocuklarımızın yaşadıkları şehrin kültürüne ve hikayesine eşlik etmelerini hedefleyen projemiz tüm hızıyla devam ediyor.

Ock

Erzurum Çarşı Pazar Projesi Ocak Ayı Şehrin Yüzleri:Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu, Hüseyin Avni Ulaş ve Rıfkı Salim Burçak dört şubede üçerli gruplar halinde toplam 12 ekip tarafından anlatıldı.Çocuklar bu güzel insanların hayatlarını ve şehrimiz için önemini öğrendiler.Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

5C Sınıfı öğrencilerimizden Alya Karaaslan  Türkiye geneli snowboard 4-11 kızlar 1. etap ve 2. etap 20 kişi arasında Türkiye üçüncüsü  olmuştur. Öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyoruz.

Yine 5C Sınıfı öğrencilerimizden Selin Şanlı 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Karate-Kumite Küçük Kızlar il birincisi, Karate -Kata i Küçük Kızlar il ikincisi olmuştur. Öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz 6B Şubesi öğrencileri Türkçe dersinde Erdemler Teması 2. konu olan "Kâmil" metninde geçen merhamet, yardımlaşma, iyilik, aşevi gibi kavramları yerinde görüp öğrenmek amacıyla okul dışı öğrenme etkinliğiyle Türkçe Öğretmeni E.Behiye Polat Kütük ve Din Kültürü Ahlâk Bilgisi  Öğretmen Mediha Çakmak rehberliğinde Ebu İshak Vakfı  Aşevini ziyaret ettiler.Okulumuzda  yürütülen ÇEDES Projesinin bu ayki değeri olan iyilik ve yardımlaşma değerleriyle de ilişkilendirdikleri etkinlikte kurum yetkilisinden bilgi aldılar.Getirdikleri erzakları çorbada tuz olmak amacıyla kuruma bağışlayan çocuklar, Ramazan ayında yemek dağıtım aracında gönüllü çalışma sözü alarak okullarına geri döndüler.

Ara

ERZURUM ÇARŞI PAZAR OZANLARLA DERS ETKİNLİĞİMİZ PUSULA'DA.

Ara

Okulumuz 5B/C ve 6B/C Şubelerinin Türkçe Öğretmeni E.Behiye Polat Kütük'le yürüttüğü Erzurum Çarşı Pazar Projesi Şehrin Yüzleri /Benim Şehrim bölümleri kapsamında Ektud Başkanı Sn.Gökhan Kılınboz 5/B şubesinde Türkçe  Erzurum barlarını anlattı.Sn.Kılınboz'a çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Erzurum Çarşı Pazar Projesi Şehrin Yüzleri kapsamında 6B/C sınflarından yaklaşık 80 kişilik bir ekip Türkçe Öğretmeni E.Behiye Polat Kütük nezaretinde İbrahim Erkal Kültür merkezinde Âşık Yaşar Reyhani Gecesine katıldı.

Ara

ÇEDES PROJESİ MERHAMET VE YARDIMLAŞMA DEĞERİ  KAPSAMINDA BAHÇEMİZDEKİ ÜVEYİKLER, KARGALAR, GÜVERCİNLER, SERÇELER; KÖPEKLER, KEDİLER BAHARA KADAR ÖNCE ALLAH'A SONRA ÇOCUKLARIMIZA EMANET.

Ara

Okulumuz  5B/C  Sınıfları Erzurum Çarşı Pazar Projesi Benim Şehrim/Şehrimin Yüzleri ve Şehrimin Türküsü bölümleri  kapsamında okul dışı öğrenme etkinliğiyle Türkçe Öğretmenleri E.Behiye Polat Kütük nezaretinde Temelli Kültür Kıraathanesinde buluştular.

Projenin aralık ayı yüzleri Âşık Sümmani,Âşık Reyhani ve aralıkayı türküleri  Ervah-ı Ezelden ,Öz Canımdan Çok Sevdiğim Erzurum olunca çocuklar  yine bu ayın gezilecek mekânı olan Temelli Kıraathanesinde bu türküleri ustalardan dinlemek, bu geleneği yerinde görüp öğrenmek için bir araya geldiler.

Bir hafta boyunca evde ve okulda söyledikleri bu türküleri  Âşık İhsan Yavuzer ve Âşık Sıtkı Eminoğlu'ndan  dinlediler. Âşıklık geleneğini yerinde gören  ve bu geleneğin  taşlama da dahil pek çok örneğini  yaşayarak öğrenen çocuklar türkülere bayraklarla eşlik ettiler.

E.Behiye Polat Kütük gecenin tertip edilmesinde  emeği geçen Öner Temelli'ye, çocuklara ders niteliğinde çok değerli bir gece yaşatan   Âşık Sıtkı Eminoğlu'na, Âşık İhsan Yavuzer'e ve her çalışmasında desteğini esirgemeyen velilerine teşekkür etti.

Ara

Erzurum Çarşı Pazar Projesi  Kasım Ayı Çalışmalarıyla Pusula Gazetesindeyiz.