ERZURUM ÇARŞI PAZAR PROJESİ 4. AY ÖZETİYLE PUSULA'DA

TÜRKÇE ÖĞRETMENİMİZ E.BEHİYE POLAT KÜTÜK TARAFINDAN OKULUMUZDA  YÜRÜTÜLEN PROJEMİZ 4. AYINI TAMAMLADI

9 ay sürecek projenin 4. ayı ocak ayında çocuklar ilk hafta anneleriyle mutfağa girerek Şehrimin Tadı bölümü için tatar böreği ve lor dolması pişirdiler.2. hafta Şehrimin Türküsü bölümünde "Pınar Başından Bulanır "  türküsünü öğrendiler,söylediler ve çaldılar. 3.hafta Şehrimin Yüzleri başlığıyla Rıfkı Salim Burçak, Hüseyin Avni Ulaş ve Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu hakkında sunumlar yaptılar.Yine Şehrin Yüzleri kapsamında Türk Atlı Spor Oyunları Uzmanı Dr.Uğur Karcıoğlu'nu davet ederek cirit hakkında bilgi aldılar. 4.Hafta Benim Şehrim bölümünde Erzurum Evleri ve Daşhane Saklı Konak'ı gezerek tırhışlı kapıdan guşganaya , tandırdan tereğe pek çok şeyi yerinde görerek öğrendiler.

Her ay farklı bir planlamanın yapıldığı proje haziran ayında Abdurrahman Gazi Türbesi'nde yapılacak piknikle sona erecek

24-02-2024

Yayın: 24.02.2024 - Güncelleme: 24.03.2024 15:48 - Görüntülenme: 59