T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / YAKUTİYE - Sabancı Ortaokulu

DERSİMİZ NENE HATUN VE MEHMET ÂKİF

Okulumuz  5-B sınıfı öğrencileri  Türkçe Öğretmenleri Emine Behiye Polat Kütük rehberliğinde yürüttükleri Erzurum Çarşı Pazar Projesi Benim Şehrim bölümü kapsamında 12 Mart Erzurum'un Kurtuluş Günü ve İstiklâl Marşı'mızın Kabulü münasebetiyle ellerinde bayraklarla ve büyük bir coşkuyla bu ayın gezilecek mekanı olan Aziziye Tabyaları'na giderek Nene Hatun'un kabrini ziyaret ettiler.Burada yerel kıyafetlerle temsili Erzurum analarını canlandıran  öğretmenlerinden Nene Hatun'u ve Mehmet Âkif'i dinleyen çocuklar,bu mübarek insanlara  Fatihalar  okudular,dualar ettiler.Ardından İstiklal Marşı da okuyan öğrenciler ziyareti sonlandırdılar. Türkçe Öğretmeni E.Behiye Polat Kütük:"

Nene Hatun, Türk kadınının vatanperverliğinin,gücünün,fedakârlığının efsaneleşmiş ismi.Erzurum'un yetiştirdiği en mübarek insanlardan.Gecenin umuda açıldığı bir sabaha doğru

üç aylık bebeğini Allah'a emanet edip Tabyalara koşacak kadar cesur,yiğit ve DADAŞ...Oğlunu bu uğurda şehit verecek kadar mert anamız.Buram buram Anadolu kokan anamız.

12 Mart Erzurum'un Kurtuluşu ve İstiklal Marşı'nın Kabulü  münasebetiyle Tabyalar'daydık...

Bu topraklar bugün vatansa bunu  Nene Hatun'da ve diğer ölümsüz kahramanlarımızda abideleşen cesaret ,vatanperverlik ve imana borçluyuz.Gökyüzünde dalgalanan bayrağımız,minarelerden beş vakit göklere çağlayan ezanlarımız,analarımızın ninnilerinde su gibi akan Türkçemiz,lisanımız hepsi ama hepsi varlıklarını onlara borçlular. 

 

Bizler onların torunları  olarak her nefes aldığımızda, nabzımız her attığında; yürek yürek,nefes nefes  onların destanını yaşatıp onlarla haşrolacağız.Yaşadığımız müddetçe bize bıraktıkları emanetin sahibi ve koruyucusu olacağız. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Türk çocuğu ecdâdını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.' Ziyaretimizin asıl amacı budur.

'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!' diyen Âkif'in ve Nene Hatun'un şahsında bütün ölümsüzlerin ruhu şâd olsun.Allah hepsinden binlerce defa razı olsun."dedi.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 24.03.2024 15:44 - Görüntülenme: 61
  Beğen | 0  kişi beğendi